Ugrás a fő tartalomra

Cégünkről

Kapos Sport…

A név minden bizonnyal ismerős lehet minden kaposvári sportbarátnak. Még a kilencvenes évek második felében ezt a nevet kapta a Kapos Televízió heti, majd napi sportműsora. Annak idején, az induláskor, az adás egyik készítőjeként, nekem is megfordult a fejemben, hogy vajon sikerül-e megtölteni tartalommal a Kapos Sportot. A kérdésre hamar megkaptuk a választ: a gyakorlatban is kiderült, hogy Kaposvárnak annyira szerteágazó és eredményes a sportélete, hogy lényegében gond nélkül elkészült a napi 10-12 perces összefoglaló, még az előzetesen „uborkaszezonnak” titulált nyári időszakban is. A kiemelt csapatok (labdarúgás, kosárlabda, röplabda, majd bekapcsolódott a vízilabda) szereplése és a klasszikus helyi egyéni sportok hírei mellett a szabadidősporttal és a diáksporttal is nagy kedvvel foglalkoztunk, az egyesületi vezetők, az edzők és a sportolók pedig rendszeres megszólalási lehetőséget kaptak. Egy idő után már az élő adás varázsától való félelem is tovaszállt....

Az elmúlt, csaknem 25 esztendőben minden ment a maga útján, és amellett, hogy a kaposváriak közelebbről is megismerhették a példaképeket, rendszeresen számolhattunk be kiemelkedő nemzetközi és hazai sikerekről is.

2020 nyarától, a Kapos Sport kifejezés még többet jelent majd, mint eddig. Kaposvár közgyűlése júniusban úgy döntött, hogy egy nonprofit kft-t alapít az Arany úti, „Dr. Bodosi Mihály Sportközpontban” működő sportlétesítmények üzemeltetésére, működtetésére. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően a sport és szabadidős tevékenységekkel kapcsolatos vagyonelemek száma jelentősen bővült városunkban. Ezzel együtt az üzemeltetési feladatok mennyisége is megnövekedett, és az elképzelések szerint ezeket a feladatokat a költségek optimalizálása mellett, hatékonyabban látjuk el. A szabadidős- és sportlétesítmények kihasználtságának növelése ugyancsak fontos feladatunk lesz.

Gazdasági társaságunk a sportlétesítmények fenntartásán, üzemeltetésén és bérbeadásán kívül a város sportéletében is részt vesz majd, egyebek mellett a lakosság egészségét és életminőségét érintő rendezvények és programok szervezésében, lebonyolításában, az egészséges életmódra nevelés kialakításában. Természetesen, élve a kialakult létesítményi háttérrel, egyre több rangos nemzetközi és hazai sportrendezvény lebonyolítása is a terveink között szerepel.

Ahogy annak idején elgondolkodtunk azon, hogy sikerül-e tartalommal megtölteni a Kapos Sportot, ezt most is megtettük, és bízunk benne, hogy a válasz egyértelmű!

Köszönjük, ha bizalmat szavaznak nekünk, és találkozzunk minél többször az Arany úti sportcentrumban!

 


Sportbaráti üdvözlettel
a Kapos Sport Nonprofit Kft. vezetősége