Ugrás a fő tartalomra

Kapos Sport NKft. sajtóközleménye

2020. november 10-én este a Magyar Közlönyben megjelentek a részletei azoknak a korlátozásoknak, amelyek szerda 0:00 órától léptek életbe a koronavírus terjedésének a megfékezéséért.

A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 12. § (4) bekezdése szerint a jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.

A sportról szóló 2004. évi I. törvény 1. § (3) és (4) bekezdései az alábbiak szerint rendelkeznek:

Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr vagy hivatásos sportoló.

Mindezek alapján az Arany úti sportcentrum létesítményeiben az alábbiak szerint folytatódik tovább a munka.

- A Kaposvár Arénában a három profi, élvonalbeli egyesület (KKK, 1. MCM-Diamant, Fino) továbbra is edz, illetve játssza a mérkőzéseit, de most már nézők nélkül, zárt kapuk mögött. Amennyiben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége engedélyezi, továbbra is rendezünk utánpótlás kosárlabda-tornákat, illetve a megyei férfi bajnokság küzdelmei is folytatódnak, ugyancsak zárt kapus lebonyolításban.

- A jégcsarnokban a Kaposvári Sportiskola és a Kasi USE leigazolt és a versenyrendszerben résztvevő jégkorongozói továbbra is edzhetnek és játszhatnak mérkőzéseket. A szinkronkorcsolyázók közül szintén a leigazolt és a sportági versenyrendszerben szereplő sportolók edzhetnek a továbbiakban, a kicsik és a kezdők nem. A közönségkorcsolya további intézkedésig szünetel. 

- Az RG-csarnokban és a dzsúdó-csarnokban továbbra is edzhetnek azok a sportolók, akik leigazoltak és a saját sportági versenyrendszerben szerepelnek. Szabadidős foglalkozásokra további intézkedésig nincs lehetőség. 

- Az asztalitenisz csarnokban a Kaposvári AC igazolt, a sportági versenyrendszerben szereplő sportolói edzhetnek.

- A műfüves labdarúgó pályán nincs lehetőség arra, hogy amatőr csapatok játsszanak szabadidős céllal.

- Az atlétikai pályán a leigazolt és a sportági versenyrendszerben szereplő  atléták, triatlonisták, öttusázók edzhetnek, illetve az egyéni szabadidős sporttevékenység – futás, gyaloglás – gyakorlása megengedett. A csapatsportok gyakorlása tilos.

- Az evezős tanmedencében a Kaposvári Vízügyi SC leigazolt és a sportági versenyrendszerben szereplő sportolói edzhetnek.

Tisztelettel kérjük az előírások maximális betartását.